Agrement

Grădina zoologică Târgoviște

Zona Calea Domnească, Parc Chindia, Târgoviște

Program de vizitare
Luni – inchis
1 Aprilie – 30 Septembrie: 10:00 – 19:00
1 Octombrie – 31 Martie: 09:00 – 16:00

Grădina Zoologică Târgoviște, situată pe latura nordică a Parcului Chindia, se întinde pe o suprafață de 4 ha și deține în colecția sa specii de păsări și animale de pe toate continentele. Acest obiectiv de agrement al municipiului Târgoviște are un istoric impresionant, fiind amplasat pe locul unde în 1583, domnitorul Petru Cercel a amenajat primul colț zoologic din țară.

Parcul Chindia

Str.Domnească, nr. 179, Târgoviște, Dâmbovița, România

Parcul Chindia a fost amenajat în anul 1970, pe lunca râului Ialomița, pe locul fostei grădini domnești. În parc se găsește și Lacul de agrement Chindia, unde se pot face plimbări cu barca și hidrobicicleta. De asemenea, parcul dispune de spații de joacă pentru copii, terenuri de sport, pistă pentru biciclete.

Parcul Mitropoliei

Bulevardul Mircea cel Bătrân, Târgoviste, Dâmbovița, România

Parcul Mitropoliei se află în centrul municipiului și este împrejmuit de cele două importante artere ale Târgoviștei – Bulevardul Libertății și Bulevardul Mircea cel Bătrân. În parc se regăsesc: Mitropolia, una dintre cele mai mari și mai frumoase biserici ale cetății de scaun, bustul lui Tudor Vladimirescu, bustul maicii Smara (Smaranda Gheorghiu) cea care a însemnat o prezență prelungită în perioada interbelică în domeniul literaturii pentru copii și tineret.

Bazin de înot acoperit

Str. Maior Spirescu nr.1, în spatele școlii Matei Basarab ( nr. 13), zona Micro III

Parcul Mihai Bravu

Situat în partea de nord-nord-est a orașului, pe lunca Ialomiței